TERVETULOA KIRKKOON 

Seurakuntamme perustettiin vuonna 1997  Ranskan yhdistyslain pohjalta.  Noudatamme sen lakeja ja määräyksiä. Toimintamme päämääränä on järjestää suomenkielisiä evankelis-luterilaisia jumalanpalveluksia, huolehtia jumalanpalvelusten käytännöllisistä ja taloudellisista järjestelyistä, antaa mahdollisuus kirkollisiin toimituksiin, kriisiapuun sekä järjestää muuta seurakunnallista toimintaa.

Työmme ulottuu kaikkialle Ranskaan, vuodesta 2018 myös Italiaan.  Messuja sekä muuta kirkollista toimintaa järjestetään  Pariisissa, Lyonissa, Strasbourgissa, Nizzassa, Milanossa ja Roomassa.    

Parhaimmillaan seurakuntamme on paikka, jossa voi saada hengellisen sanoman lisäksi kokemuksen yhteisöllisyydestä,  levosta ja hyväksymisestä  omalla äidinkielellä,  kenenkään uskoa  vähättelemättä. 

Jos suunnittelet lapsesi kastejuhlaa, avioliiton siunausta tai haluat, että läheisesi viimeisellä matkalla on mukana suomalainen pastori,  niin ota rohkeasti yhteyttä.

Olet lämpimästi tervetullut seurakuntaamme !

Marjo Kalliomäki, Ranskan ja Italian pappi

Liity jäseneksi  - tue toimintaamme

Suomessa  ev.lut. kirkon jäsen maksaa ansiotuloistaan  kirkollisveroa.  Tämä veronmaksu loppuu silloin, kun muutetaan pysyvästi ulkomaille.    Kirkon ulkosuomalaistyö ja Ranskan suomalainen ev.lut. seurakunta haluavat palvella kirkon jäseniä myös Ranskassa ja Italiassa.   Jotta lapset saadaan kastettua, avioliitot siunattua ja messut järjestettyä, kaipaamme jokaisen Ranskassa ja Italiassa asuvan suomalaisen tukea toiminnallemme.  Ei pakollisen kirkollisveron muodossa, vaan vapaaehtoisten lahjotusten, jäsenmaksun ja kolehtien muodossa.  Liity jäseneksemme ja maksa kukkarollesi sopiva kannatusjäsenmaksu tai 20€:n suuruinen vuosimaksu.  Otamme lahjoitukset kiitollisina vastaan.  Kiitollisia olemme myös jokaisesta, joka antaa aikaansa ja osaamistaan seurakunnan toimintaan:  Seurakuntaneuvoston jäsenenä, muusikkona, kahvituksen järjestäjänä, tiedottajana, ystävärenkaan jäsenenä, talkoolaisena jne. Suomen kirkon jäsenyys ei lakkaa, vaikka liittyisit Ranskan/Italian seurakunnan jäseneksi. 

Seurakunta veloittaa  kulukorvauksia silloin, kun seurakuntalaiset haluavat papin suorittamaan kirkollisia toimituksia.  Maksusta päätetään etukäteen papin kanssa, vähimmäissumma on 150€.  Ennakkomaksu, 100€, maksetaan varauksen yhteydessä ja lopppusumma  maksetaan seurakunnan tilille ennen toimitusta.    

Lämpimästi tervetuloa rakentamaan yhteistä Ranskan ja Italian suomalaista ev.lut. seurakuntaa, kirkolla tavataan !

Mari Laurila-Lili, seurakunnan puheenjohtaja

 

Toimitus,  kannatusjäsen- ym maksut tilille:

PAROISSE FINLANDAISE EVANGELIQUE LUTHERIENNE DE FRANCE

CIC LYON REPUBLIQUE, IBAN:  FR76 1009 6180 0200 0650 9550 190, BIC: CMCIFRPP

Klikkaa jäsenkaavake